2004 Eb Döntő – Statisztika / Mérkőzések / Európa-Bajnokság 2004 | Handball.Hu - Kézilabda

August 24, 2022, 8:42 pm

A csoportok harmadik és negyedik helyezettje kiesett az Európa-bajnokságról. Az időpontok helyi idő szerint ( UTC +1), zárójelben magyar idő szerint ( UTC +2) olvashatók.

  1. Eb-2004: Magyarországot a harmadik kalapból sorsolják
  2. Skandináv Eb-döntő / Külföld | handball.hu - kézilabda
  3. Játékossors: visszavonult a 2004-es Eb-döntő utolsó aktív görög fut

Eb-2004: Magyarországot a harmadik kalapból sorsolják

Pedig utóbbiról szó sem volt. Azzal, hogy Rehhagel saját, németes munkamániáját, fegyelmezettségét ötvözni tudta a görögök becsvágyával, megtalálta a győzelmi receptet. Portugália, amely a döntőbe jutással tulajdonképpen nagyon közel került története első jelentős, felnőtt sikeréhez, esélyesként kezdte a sorozatot. A hazai csapat, amelynek edzője, Luiz Felipe Scolari 2002-ben világbajnoki címet nyert a brazilokkal, remek gárdával rendelkezett. Éppúgy számíthatott az egykori, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján a korosztályos világbajnokságokon feltűnt "aranygeneráció" hírmondója, az extraklasszis Luis Figo rutinjára, mint az aktuális sztárok – Deco, Ricardo Carvalho – tudására, s nem utolsósorban a fiatalok, elsősorban Cristiano Ronaldo tehetségére. De amikor a portugál válogatott június 12-én, az első mérkőzésén, óriási meglepetésre kikapott a görögöktől, minden álom roppant távolinak tűnt. Scolari és a csapat érdeme, hogy a nagy pofon után talpra tudott állni. A jó erőkből álló spanyolok elleni döntetlen (1-1) és az oroszok legyőzése (2-1) után – utóbbi sem ment könnyen, Dmitrij Kiricsenko már a 68. másodpercben Ricardo hálójába talált, az Eb-k történetének leggyorsabb gólját szerezve – Portugália csoportelsőként lépett tovább a görögök előtt, és tulajdonképpen tiszta lappal kezdhetett új életet.

2004 eb döntő x

A torna alatt aztán többször is felvetődött a Kalózhajó legendája, majd a győzelemmel teljessé vált. A torna óta ez (Piratiko) a görög válogatott beceneve.

Meg is lett az eredménye, Hélder Postiga a 83. percben egyenlített. Mindez azonban kevés lett volna, ha a 90. percben(! ) Urs Meier gólt ítél Sol Campbell fejesénél. A televíziós felvételek kíméletlen kritikusai a játékvezetőknek: azóta már mindenki, akár ezerszer is megnézhette, hogy az angol védő szabályos gólt szerzett. Ahhoz azonban, hogy ne angol öröm, hanem hosszabbítás következzen, elég volt az is, hogy a svájci bíró – alkalmasint egyedül a világon – szabálytalanságot lásson. Sol Campbell talán el volt átkozva: az 1998-as, franciaországi Mondialon az argentinoknak is fejelt egy "gólt". Azt meg Kim Milton Nielsen érvénytelenítette. Ott is, miként Lisszabonban is, aztán kiestek az angolok tizenegyespárbajban. Az extra játékidőben még mindkét csapat szerzett egy-egy gólt (Rui Costa, illetve Frank Lampard révén), döntés ellenben nem született, jöhettek a tizenegyesek. A portugálok bírták jobban idegekkel, a pályán lévők közüli legjobb rúgótechnikájú két játékos, Rui Costa és David Beckham hibája után Darius Vassell is elszúrta a magáét, és csomagolni küldte a csapatát – a házigazda jutott az elődöntőbe.

Skandináv Eb-döntő / Külföld | handball.hu - kézilabda

2004 eb döntő videó
Elődöntők, helyosztők, döntő A középdöntő csoportok végeredménye A csoportok végeredménye Minden időpont közép-európai idő (CET) szerint értendő!
2004 eb döntő közvetítés

Játékossors: visszavonult a 2004-es Eb-döntő utolsó aktív görög fut

Nem ritkán úgy tűnt, visszanyúltak a futball őskorába – gyakran valamennyi mezőnyjátékosuk a labda körül iparkodott. Elszántságuknak – meg a két "angyal", a két Angelosz összjátékának – meg lett a jutalma, az 57. percben Angelosz Hariszteasz Ricardo kapujába fejelte Angelosz Baszinasz szögletét követően a labdát. A folytatásban előbb Cristiano Ronaldo tévesztett irányzékot, majd Luis Figo lövése is elkerülte a hálót. A hazai csapat képtelen volt bevenni Nikopolidisz hálóját, a portugálok nem tudtak az 1964-es spanyol, az 1968-as olasz és az 1984-es francia válogatott nyomába lépni: övék lehetett volna a negyedik, hazai pályán Európa-bajnokságot nyerő csapat. Ám 2004-ben az európai futball Görögországot koronázta királyává! Teljessé vált a kalózhajó legendája. A nyitó meccs előtti ünnepségen a rendezők egy 16. századi hajó mását szerepeltették, emlékeztetve a portugál hódításokra. A görög rádiót tudósító riporter, Georgiosz Helakisz azt mondta hallgatóinak: "Ha már a portugálok ilyen hajóval villognak, itt az idő, hogy mi legyünk a kalózok, s ellopjuk a győzelmet. "
  • 2004 eb döntő x
  • 2004 eb döntő 5
  • Teljes magyar szexfilmek
  • Eb-2004: Magyarországot a harmadik kalapból sorsolják
  • Hála idézetek képekkel
  • EB 2004 eredmények, tabellák, Kézilabda Európa - Eredmenyek
  • 2004-es labdarúgó-Európa-bajnokság – Wikipédia

Akár 15. 000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek A bet365 fogadási krediteket ad a feljogosító befizetése értékében (max. 15. 000 Ft). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek. 18+ SEGÍTSÉG: Ez a(z) EB 2004 oldala a Kézilabda/Európa szekcióban. Az kínálatában megtalálhatóak a(z) EB 2004 eredményei, a tabellák és a részletes meccsinformációk. A(z) EB 2004 meccsei mellett további több mint 30 sportág több mint 5000 versenysorozatának eredményeit is megtalálhatod az oldalain. Továbbiak

A döntőt 2004. július 4-én rendezték és majdnem megismétlődött a nyitómérkőzés eredménye, amelyen a házigazda portugálok játszottak a görögökkel. A döntő 57. percében Baszinász szögletét Harisztéasz fejelte a kapuba és így Görögország 1–0-ra győzött. A hellének győzelme – akik még soha nem nyertek rangos tornát – óriási meglepetés volt (a legnagyobbnak számító angliai bukméker irodák az Európa-bajnokság előtt 100:1-re taksálták az arányszámot egy esetleges görög győzelemre). A sportszakértők, kommentátorok és a közvélemény szerint soha még ennyire esélytelennek tartott csapat nem nyert rangos tornát.