Kispest Majális 2018 | Xix. Kerület - Kispest | Kispest Női Kézilabda Majális

August 24, 2022, 7:36 pm

A 2013/2014-es évad tavaszi bemutatójaként Békés Pál: A női partőrség szeme láttára című komédiáját mutatták be. A 2014/2015-ös évadban nem készült új bemutató, hanem elsősorban a már műsoron lévő produkciókra koncentrálva, Budapest - és országszerte vállaltak vendégelőadásokat. A 2015/2016-os évad is hasonlóképpen telt, majd a 2016/2017-es évad őszén Oscar Wilde: Bunbury (avagy szilárdnak kell lenni) című komédiájának próbafolyamata következett, melynek végeredményeként az új produkciót 2017. január 14-én mutatták be. A társulat 2017. december 31-ével befejezte tevékenységét.

XIX. kerület - Kispest | Kispest Női Kézilabda majális

  • Kispest majális 2018 download
  • Kispest majális 2018 free
  • Kispest majális 2018 price

Balázs Béla-díjas, Magyarország Kiváló Művésze-díjas és Prima Primissima-díjas alkotó. "Hosszú távú sorozatokban, fotóesszékben gondolkodom, a fekete-fehér vizuális álomvilág foglalja egységbe szubjektív korlenyomataimat. Mindig csak szórt fényekben találok rá jelentéssel bíró arcaimra, sajátos hangulatokra. Alkotóként fontos számomra: a folyamatosan változó látványvilágból kiszakított képkonstrukcióim filmre készüljenek, amik egyben hiteles bizonyítványai a kézműves analóg nagyításaimnak. " (Benkő Imre) Benkő Imre képei több kiállításon is szerepeltek a Capa Központban ( SZIGET 25 – Fesztiváltörténelem fényképeken kiállításon, LÁTKÉP – Az elmúlt fél évszázad magyar fotográfiája 1967–2017), és könyvbemutatót is tartott az intézményünkban ( ACÉL-Mű. Ózd, 1986–2016). 2019 februárjában a hónap alkotója volt a blogunkon, melynek során bemutattuk a 2018-as évét; kínai utazásának képeit; és néhány, a számára fontos alkotást. Rögzítés című rovatunkban Török András helytörténész írt az egyik budapesti képéről.

kispest majális 2018 2019

Kispest.hu - 2018. május 29. 13:00 - rendkívüli ülés

Kispest Önkormányzata tisztelettel meghívja a kispesti családokat, civil szervezeteket 2004. május 1 -jén 10-19 óráig a Zrinyi u. 2-6. sz. közötti szabad területen rendezett MAJÁLISRA. Egész napos kavalkád, színpadi programok, bemutatkoznak a Kispesten élő kisebbségi önkormányzatok, lakótelepi kispályás labdarúgó körmérkőzések.

Minden kor emberének felelőssége, hogy nyomot hagyjon az utókorra, és ezt csak munkával lehet. Méltatva az emléktársaság tevékenységét, megemlítette a kispesti önkormányzat az emléktársaság közös vállalkozását, amelynek eredményeként Kispest csillaga címmel tavaly dokumentumfilm készült a legendás traktorgyár történetéről. Azt mondta, az emléktársaságnak mindig van célja, amiért érdemes dolgozni, hogy nyomot hagyjon az utódoknak. Stieber József, az emléktársaság tiszteletbeli alelnöke a gyár jeles tervezőiről beszélt és megköszönte a támogatók segítségét. A XVIII. kerületi Tomory Lajos Múzeum igazgatója, Heilauf Zsuzsanna az ünnepi alkalomra készült kiadványt ajánlotta a közönség figyelmébe. Az ifj. Stieber József gyűjteményének veterán gépeit bemutató füzet a múzeum, az emléktársaság és a kispesti önkormányzat együttműködésében jelent meg. A köszöntők után Kispest nevében Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester, a XVIII. kerület nevében Ughy Attila polgármestere helyezett el koszorút Hofherr Mátyás emléktábláján, majd a két polgármester beindított két traktor motorját, jelt adva a veterán traktorok és gépjárművek hagyományos felvonulásának.

A beindított hazai gyártmányú korabeli traktorok, teherjárművek, haszongépek duruzsolva bizonyították, az akkori szakemberek tudták, nem is akárhogyan, a dolgukat. Generációs párbeszéd Családok százai gyönyörködtek a gépmajális kiállított csodáiban. A veterán járművek olyan frissen kőröztek a környező utcákban, mintha most léptek volna le a gyártószalagról. Egy nagypapa lelkesen válaszolt unokája kérdéseire: Papa, te is ilyen traktorral dolgoztál? Papa, neked is volt ilyen kocsid? A papa kihúzta magát, majd büszkén válaszolt: Hát nem a kütyüket nyomogattam álló nap. Ilyen traktorral arattunk, és az öreg Trabant még mindig ott feszít a garázs sarkában. Az egész napos műsor fellépői között találtuk a Kispesti Művészeti Iskola rézfúvósait, a Tébláb néptáncegyüttest, amely minden kerületi rendezvény egyik fénypontja, és a lengyel vendégművészeket. A múlt tiszteletének jegyében koszorút helyeztek el Hofherr Mátyás emléktáblájánál. Volt délutáni tárlatvezetés és folyamatos gyermekprogramok. Kertből kertbe Virágba borított, szemnek kedves környezetben fogadta vendégeit a Rock-Majálist szervező városgazdás csapat a Bókay-kertben.

kispest majális 2018 youtube
  1. Kerti faház terasszal
  2. Bögrés meggyes nosalty
  3. Dr füredi gyula rendelési ideje
  4. Hu merchandise
  5. Knysa étterem étlap szeged
  6. Rendszeres gyermekvédelmi támogatás mikor kapjuk
  7. Kézilabda mérkőzés idée cadeau originale
  8. Középkori vár makett